CERTIFICERING & VERGUNNINGEN

Veiligheid en kwaliteit!

NIWO Eurovergunning

De NIWO (Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie) is sinds jaar en dag de vergunningverlener voor het wegtransport. Op grond van de Wet wegvervoer goederen verleent de NIWO Eurovergunningen aan de ruim 14.000 transportondernemingen (begin 2020) die zich in Nederland bezig houden met het goederenvervoer over de weg. De NIWO toetst iedere 5 jaar of deze bedrijven aan de vier in de wet omschreven kwalitatieve eisen voldoen: kredietwaardigheid, betrouwbaarheid, vakbekwaamheid en reele vestiging. Ook verstrekt de NIWO bestuurdersattesten voor niet EU-chauffeurs, ritmachtigingen en CEMT-vergunningen en geeft de NIWO TIR-carnets af. Daarnaast beheert de NIWO de VIHB-lijst van afvalinzamelaars, -vervoerders,- handelaren en -bemiddelaars. De NIWO: kwaliteit in transport begint hier!

Air Cargo Security

Alle medewerkers van Leffelaar Transport zijn getraind door Air Cargo Security:

  • Bekende Afzender (Known Consignor): Alle personeel dat in aanraking komt met luchtvracht is getraind als Medewerker Luchtvracht;
  • Vaste Vervoerder: Alle chauffeurs die luchtvracht vervoeren zijn getraind als Medewerker Luchtvracht, inclusief het onderdeel TAPA Robbery Response.

Lid van ACN

ACN (Air Cargo Netherlands is de brancheorganisatie voor de luchtvrachtindustrie in Nederland. De hoofddoelstelling van ACN is het ontwikkelen van de Nederlandse luchtvrachtindustrie in de ruimste zin van het woord. Leden van ACN zijn luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, luchtvrachtexpediteurs, grondafhandelingsbedrijven, air cargo truckers, general sales agents en een groot aantal zakelijke dienstverleners, zoals banken, verzekeraars, opleiders, adviesbureaus, uitzendorganisaties en securitybedrijven. Alle chauffeurs van Leffelaar Transport zijn in het bezit van een ACN pas.

Lid van TLN

TLN (Transport en Logistiek Nederland) is de ondernemers- organisatie voor wegtransportbedrijven en logistiek dienstverleners. TLN staat voor optimalisatie van goederenstromen en logistieke ketens. TLN gaat voor een sterke, duurzame economie, nu en in de toekomst.